fbpx

Magie in een flesje: over essentiële oliën en spirituele ondersteuning

essentiële oliën

Magie in een flesje: hoe essentiële oliën ook ingezet kunnen worden voor spirituele ondersteuning

Toen ik essentiële oliën leerde kennen, had ik vooral interesse in hoe ze fysiek welzijn kunnen ondersteunen. De ontdekkingsreis voerde me al snel verder dan dat: de oliën zijn ook voor je spirituele ontwikkeling van grote waarde. De holistische werking sluit aan bij mijn persoonlijke levensstijl en intussen gebruik ik de oliën dagelijks. In deze blog vertel ik meer over hoe ik de ondersteuning van de oliën ervaar en op welke manier ik ze inzet.

Ik ben auteur, verhalenverteller, schrijfcoach en zingever. En ook oliecoach. Ik breng de magie van het leven terug naar de harten van de mensen en dat doe ik op al deze manieren. Liefst van al combineer ik alles en maak ik een unieke mengeling op maat die helemaal afgestemd is op wat de persoon voor mij nodig heeft.

Als coach doe ik niets liever dan anderen ondersteunen in hun groei en daarvoor gebruik ik alle tools die ik verzamelde tijdens mijn eigen zoektocht. De essentiële oliën zijn daarin een bijzonder onderdeel. Ze hebben een voelbare positieve impact op mijn leven en daarom ben ik er als vanzelf over gaan delen.

 

 Hoe ervaar ik het?

Ik begon met een starterskit van Young Living: een mooie diffuser en twaalf essentiële oliën. De eerste weken las ik me in over de werking van de oliën en de unieke eigenschappen ervan. Ik experimenteerde met de geuren en ik werd vooral vrolijk van hoe lekker ons huis rook.

Heel snel ontdekte ik wat de verschillende geuren bij me opriepen, wat ze deden of waarin ze ondersteuning gaven. Ik ging intuïtief naar bepaalde geuren grijpen en begon de oliën ook te gebruiken zuiver op mijn pols of in massageolie.

Ik merkte dat een bepaalde geur me moedig maakte tijdens het schrijven van een verhaal en dat een andere de verbinding met mezelf versterkte. Er is een blend waar ik echt blij van word en nog een die meditatie verdiept. Een bepaalde combinatie van essentiële oliën geeft een energieboost en nog een andere helpt om emoties los te laten. Het is pure magie in een flesje en eigenlijk ook niet – want het is puur natuur.

Toch stelde ik mezelf een aantal vragen.

Hoe werken die oliën nu eigenlijk? Hoe kan het dat een olie op fysiek vlak je weerstand kan ondersteunen en dat een andere olie bijdraagt aan de rust in je hart? Kan een olie inwerken op zielsniveau en zo ja, hoe werkt dat dan?

 

 De energie van essentiële oliën

essentiële oliën

Essentiële oliën worden al eeuwenlang ingezet op allerlei domeinen. Onze voorouders gebruikten ze in allerlei medische toepassingen, voor cosmetische doeleinden én tijdens religieuze en spirituele ceremonies. Een stuk van die wijsheid is vertaald naar onze 21ste eeuw, maar veel ervan ging verloren. De laatste decennia is er een toenemende interesse te zien en die is onderdeel van een collectieve bewustwording: een holistische levensstijl brengt balans in je leven.

En net daar zit de kracht van de essentiële oliën: ze werken in op fysiek én op spiritueel niveau. Ze helpen je verbinden. Dat heeft te maken met de energie die ze bij zich dragen. Essentiële oliën worden gewonnen uit planten, bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Bepaalde planten hebben typische eigenschappen: ze herstellen, reinigen, beschermen of verzachten.

Zuivere essentiële olie heeft op ons als mens dezelfde effecten. De energie, of het trillingsniveau van de plant in kwestie, zal dezelfde eigenschappen energetisch doorgeven daar waar het nodig is. En dat kan dus ook op zielsniveau zijn.

 

 Zielsniveau

Mens en ziel zijn één geheel. Een gezond lichaam is een gezond ‘huis’ voor je ziel. Het geeft je ziel de kans om vollediger ‘te blenden’ met jou, je hersenen en je hele lichaam. Gezond leven en je lichaam ondersteuning geven waar nodig is daarom altijd een belangrijk onderdeel van zelfzorg.

Je ziel ondersteunen gaat meer over in verbinding komen met je hogere zelf, je innerlijke kracht en je levensdoelen. Het evenwicht tussen beide geeft ruimte aan je kerntalenten en je kernkarakter.

De trilling van een specifieke geur en de vibratie van de essentiële olie brengen op zielsniveau bepaalde interacties teweeg. Dat komt omdat ook wij uit energie en trilling bestaan. De energie van de essentiële olie resoneert als het ware met een bepaalde eigenschap, zoals bewustwording, en kan op die manier helend en ondersteunend werken.

 

 Hoe kies je de juiste olie?

Research en intuïtie gaan hier hand in hand. Door de verschillende eigenschappen van de oliën te bestuderen gaat er een hele wereld voor je open en je ontdekt toepassingen die eenvoudig en effectief zijn.

Na verloop van tijd merk je vanzelf dat je op bepaalde momenten voor specifieke oliën kiest. Laat je intuïtie hier spreken, want zonder twijfel zijn dat de oliën die je op dat moment kunnen ondersteunen.

Door het gebruik van de essentiële oliën leer je ook welke geuren bij elkaar passen. Durf te experimenteren! Het is leuk en het levert verrassend lekkere geuren op.

 

 In de diffuser: combinaties die je kan inzetten voor spirituele ondersteuning

essentiële oliën
  • Lavender (drie druppels), Frankinscence (4 druppels) en Copaiba (drie druppels) voor rust en meditatie

  • Sacred Mountain (4 druppels), Cypress (2 druppels), Cedar Wood (2 druppels), Pine (2 druppels) voor rust en meditatie

  • Awaken (5 druppels) en Joy (5 druppels) voor spirituele bewustwording

  • Believe (6 druppels), Cypress (2 druppels), Eucalpytus (2 druppels) voor inspiratie en innerlijke kracht

  • Release (7 druppels), Lavender (3 druppels) voor liefdevol loslaten

  • White Angelica (7 druppels) en Orange (3 druppels) voor bescherming tegen negatieve energiën en verzachting van emoties

Essential Consciousness

Ik maak deel uit van het Essential Consciousness Team van Riri Starseed. Zij is holistisch coach die een warm nest biedt aan onderneemsters en coaches die met essentiële oliën werken. Het is een team met prachtige vrouwen die elkaar ondersteunen en doen groeien.

Wil je graag meer weten over essentiële oliën? Wil je graag deel uitmaken van ons team? Je bent zo welkom – en slechts één bericht van ons verwijderd.

Liefs,

Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Magie in een flesje: over essentiële oliën en spirituele ondersteuning
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring & Voorwaarden.