fbpx

Kinderboek De reis van Leloo: waarom ben ik schrijfster geworden?

De reis van leloo

Kinderboek De reis van Leloo: waarom ben ik schrijfster geworden?

Vorig jaar kwam mijn eerste kinderboek, De reis van Leloo, uit bij Uitgeverij Beefcake Publishing. Het is een sprookje voor kinderen vanaf acht jaar en het ondersteunt kinderen om de kracht in zichzelf te ontdekken. Hieronder vertel ik hoe ooit het verlangen ontstond om te schrijven.
 

Kinderdromen

Welke dromen hebben jouw kinderen?
Hoe ga jij om met hun dromen? Krijgen ze aandacht? Voeding? Verrijk je ze?
 
Mijn kinderdroom: boeken schrijven en maken.
 
Vanaf het moment dat ik kon lezen, verslond ik alles wat ik te pakken kon krijgen. Van in het begin hield ik van sprookjes, avontuur en magie. Maar ook van heldhaftige en ontroerende échte verhalen. Later ontdekte ik dat ook geschiedenis en brandende actuele verhalen voeding waren voor mijn groeiende ik. Je kan wel stellen dat boeken mij mee hebben opgevoed en daar ben ik al die auteurs dankbaar voor.
 
Een goede schrijver creëert zinnen die je recht in je hart raken, de kamers ervan openen en ze meubileren en verfraaien. Een goede schrijver reikt elementen aan die als de ontbrekende stukken in jouw puzzel vallen.
Plots begrijp je je eigen gevoelens, zie je de wereld vanuit een ander perspectief of besef je de bredere context van een situatie.
 
Ik wil ook anderen dat geschenk geven en dat is, naast het feit dat ik ervan hou om verhalen en beelden in woorden te gieten, de reden dat ik schrijfster ben geworden.
 
Mijn kinderdroom kreeg aandacht en ruimte thuis. We groeiden op zonder televisie met de bibliotheek als tweede thuis. Er werd gepraat over boeken, over wat ze met ons deden en wat ze voor ons betekenden. Vooral tijdens het ontbijt waren mijn moeder ik dikwijls enthousiast in gesprek over wat we op dat moment aan het lezen waren.
 

Toen vorig jaar mijn eerste kinderboek, De reis van Leloo, uitkwam bij Uitgeverij Beefcake Publishing ging mijn droom in vervulling. In tweevoud. Want ik heb niet alleen een boek uitgebracht, ik heb een magisch verhaal de wereld ingestuurd dat kinderen laat zien hoe ze hun eigen kracht kunnen ontdekken.

Zo is de cirkel rond.
We staan weer aan het begin én aan het begin van een nieuw boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kinderboek De reis van Leloo: waarom ben ik schrijfster geworden?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring & Voorwaarden.