fbpx

De grote vragen van het mysterie – houden ze jou ook bezig?

De grote vragen van het mysterie - houden ze jou ook bezig?

Hoe is de wereld ontstaan? Wat bestond er daarvoor? Hoe is de mens geschapen en waar gaat hij heen na zijn dood? En vooral … WAAROM worden we als mens geboren en wat is de bedoeling van het leven?

De grote vragen van het mysterie en het menselijk bestaan – houden ze jou ook bezig?

Het zijn deze vragen die aan de oorsprong liggen van Kleine Keizerin. Als kind al las ik gretig en grondig alles wat me een uitleg kon verschaffen. Mythen en legenden van over de hele wereld stapelden zich op in de boekenkast, De wereld van Sofie was een belangrijke richtingaanwijzer in mijn vroege puberteit en wetenschap en geschiedenis gaven alles glans. Want wetenschappelijk onderzoek kan sommige magische dingen ook écht verklaren.

Intussen ben ik een dertiger en ik blijf lezen, luisteren en verzamelen. Doorheen de jaren geef ik mijn eigen antwoorden telkens opnieuw vorm. And I will never stop doing that.

What I believe

 • Ons aardse leven is magisch. Onze vrije wil en onze immense creatiekracht op fysiek niveau zijn twee elementen waar we als mens mee leren werken. Door deze vaardigheden te verfijnen, groeien we ook als ziel.
 • Het leven buiten dit leven is oneindig. Ik geloof dat er een bron van kracht is, een soort oerenergie, en dat we allen een vonk van deze levensenergie hebben meegekregen toen onze ziel werd geboren. Als we dan als mens worden geboren, huist die vonk in ons energetische lichaam. Die vonk is onze gemene deler en onze rechtstreekse verbinding met ‘het collectief’. In dit collectief zitten alle wijsheid en kennis opgeslagen, alsook de rijke symboliek die de mensheid richting geeft in het zoeken naar zingeving.
 • Er zijn oneindig veel manieren om contact te maken met deze bijzondere oerenergie. Net zoveel manieren als er mensen zijn! Vroeger werd veel bepaald door cultuur en samenleving, vandaag verzamelen we wijsheden en inzichten van over de hele wereld en gebruik je wat voor jou goed voelt. Eclectisch? Jawel, the power of today.
 • Ik geloof in reïncarnatie. Ik geloof dat het leven dat we nu leiden, slechts één leven is in een reeks die misschien duizenden jaren – of meer, wie weet – omspant. Ik geloof in jonge en oude zielen. Ik geloof dat je ervoor kiest om een bepaald parcours af te leggen, maar ik geloof tegelijk ook dat je vrije wil je kan doen afwijken van dat parcours.
 • Contact maken met andere energiën en zielen is heel normaal en natuurlijk. Zodra je voorbije je eigen fysieke grenzen kan kijken en voelen, begint de magie pas echt. Ik leg contact op verschillende manieren. Soms stuur ik gewoon de vraag uit, soms komt er een kaartendeck aan te pas en soms hoort er een heel ritueel bij.
 • Achter elk geheim dat ontrafeld wordt, ligt een nog groter geheim. De wetenschap van vandaag maakt veel wonderen ‘bevattelijk’ (denk maar aan hoe snel kwantumfysica evoluteert) en hoe meer er elk jaar ontdekt wordt, hoe duidelijker het is dat we het meeste nog niet weten. En dat is helemaal oké, want de mens is niet gemaakt om het mysterie helemaal te begrijpen.

The pieces of the puzzle

Je leest het goed. De mens is niet gemaakt om het mysterie helemaal te begrijpen. Het is onderdeel van ons menselijk proces om stukken van het mysterie te begrijpen, dat wel. En dat doen we door:

 • ·         het leven te vieren;
 • ·         jezelf en geliefden te vieren;
 • ·         te rouwen als we iemand verliezen;
 • ·         onszelf tijd en ruimte te gunnen in tijden van verandering;
 • ·         extra aandacht te geven aan kruispunten en mijlpalen.

Al deze dingen doen iets heel belangrijk: ze geven betekenis aan bijzondere momenten in onze levens. Die betekenis is een puzzelstukje in jouw mysteriepuzzel. Elk puzzelstuk geeft je meer zicht op het geheel, hoewel je nooit zal weten uit hoeveel stukken de puzzel bestaat.

Stilstaan bij deze momenten geeft kracht en creëert positieve energie. Het is die energie die jou richting geeft en je dichter en dichter bij je essentie brengt.

What I do

Ik breng de magie van het leven naar jouw hart en ik help je betekenis te geven aan de bijzondere momenten, kruispunten en mijlpalen. Dat doe ik door:

Elk gesprek, elk verhaal, elk ritueel en elk moment dat we samen doorbrengen, krijgt mijn volle aandacht en in mijn begeleiding vind je de elementen terug waarover ik hierboven schreef.

Ben je benieuwd naar meer? Heb je een vraag? Stuur me gerust een berichtje via social media (Facebook, Instagram of Linkedin) of via info@nathaliedejongh.be.

 

Liefs,

Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De grote vragen van het mysterie – houden ze jou ook bezig?
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring & Voorwaarden.