fbpx

Nieuw in de webshop: essentiële olie Frankincense

Nieuw in de webshop:
essentiële olie Frankincense

De zevende essentiële olie in de webshop van Kleine Keizerin: Frankincense. Het was een van de eerste oliën die ik begon te gebruiken enkele jaren geleden en het is een flesje dat ik altijd in voorraad heb. Frankincense (wierookolie) is een bijzondere olie die zowel fysiek, mentaal als spiritueel ondersteuning biedt. De warme, houtachtige en kruidige geur is stimulerend en troostend tegelijk en de olie werkt zuiverend en kalmerend. De ‘heilige olie’ wordt al duizenden jaren gebruikt tijdens inwijdingen, rituelen en ceremonies om de communicatie met ‘de schepper’ of ‘de bron’ te verbeteren. Ook in de rituelen die ik ontwerp, speelt Frankincense dikwijls een bepaalde rol.

Wat krijg je en hoe gebruik je het?

Flesje van 5ml (80-90 druppels), 100% natuurlijke olie

Deze essentiële olie wordt gewonnen uit de hars van de boswellia carterii, een altijd groene en harshoudende boom die groeit tussen rotsen en klippen in de droge, lege landschappen van Noord-Oost Afrika en Zuid-Oost Arabië. Het aantal bomen vermindert elk jaar en er is erg weinig regeneratie, wat van deze olie een kostbaar en zorgvuldig te gebruiken goed maakt.

Frankincense bevat opvallend veel sesquiterpenen. Dit is een klasse van terpenen die tot het secundaire metabolisme van de plant (of boom) behoren, ze maken geen deel uit van de primaire stofwisseling. Deze sesquiterpenen hebben een laag moleculair gewicht en zorgen voor de interactie tussen verschillende organismen. Het signaal dat ze afgeven, kan het gedrag en de ontwikkeling van het ontvangende organisme beïnvloeden.

Sesquiterpenen zijn kalmerend, bloeddrukverlagend, maagversterkend, krampwerend en desinfecterend. Ze zijn huidregenererend, ontstekingsremmend, antiseptisch en antibacterieel, antispasmodisch en antitumoraal.

Daarnaast harmoniseren en stabiliseren ze ook de psyche, door een directe werking op het lymbische systeem van onze hersenen. Zo brengt de olie gemoedsstemmingen in balans en werkt ze rustgevend bij spanningen en mentale problemen.

Fysieke ondersteuning – 3 tips

 • Frankincense wordt al eeuwen gebruikt in huidverzorgingsproducten – de olie maakt je huid sterker en veerkrachtiger, vermindert rimpels, littekens en striae. Voeg een druppel toe aan je bodylotion of gezichtsverzorging, geniet van de rijke, warme geur en verwen je huid.
 • Ademhalingsproblemen? Het inhaleren van de Frankincense olie vertraagt de ademfrequentie en vergroot het ademvolume (via een verdamper, een heet bad of een massage met een draagolie waar je Frankincense aan toevoegt).
 • Op zoek naar iets dat het dragen van een mondmasker (iets) aangenamer maakt? Doe een druppel van de antibacteriële Frankincense olie op je mondmasker!

Mentale ondersteuning – 2 tips

 • De geur van Frankincense verlaagt je hartslag waardoor ook je bloeddruk kan verlagen. Bij angsten of depressies is deze essentiële olie dan ook aan te raden, zeker omdat de olie – in tegenstelling tot heel wat medicatie – geen bijwerkingen heeft. Zet de diffuser ’s nachts op, je lichaam en geest hebben dan een groot zelfhelend vermogen en Frankincense kan dit positief ondersteunen.
 • Moet je geconcentreerd kunnen werken? De stimulerende geur van Frankinsence helpt je je energie te richten en vermindert zo afleiding. Gooi ongeduld, prikkelbaarheid en rusteloosheid overboord en probeer het uit. You deserve it!

Spirituele ondersteuning – 2 tips

 • Frankincense maakt de sluier tussen de werelden dunner. De olie zuivert jouw energie en de energiën rondom jou en opent je geest en hart zodat je boodschappen, tekens en signalen kan ontvangen. Ga je mediteren? Doe Frankincense in de diffuser, of doe een druppel op je polsen en verdiep je ervaring.
 • Gebruik je Reiki voor anderen/voor jezelf? Doe volgende keer voor je start een druppel in je handpalmen, adem diep in en raak je derde oog aan. En laat dan de energie maar stromen.

Frankincense combineer je met …

 • lavendel, voor extra focus op rust en ontspanning;
 • limoen en zwarte peper, voor extra concentratie;
 • roos en/of ylang ylang, voor meditatie, zelfliefde en persoonlijke groei;
 • geranium, voor het in balans brengen van de vrouwelijke hormonen;
 • cypres en patchouli, voor verdiepende en aardende meditatie.  

Prijs: 44 euro (incl. btw, excl. 8,5 verzendkosten – dit wordt als pakket verzonden zodat het steeds traceerbaar is)

Let op: er komt eenmaal/maand een levering van Young Living bij mij aan. Daarom kan het soms enkele weken tot een maand duren voor je pakketje bij jou is. Neem contact op als je iets dringend nodig hebt, dan bekijk ik wat ik in voorraad heb en wat ik voor jou kan doen.

 

Essentiële oliën in de rituelen van Kleine Keizerin

Verdiep je groeiproces: een persoonlijk ritueel

Transformatie is iets om liefdevolle aandacht en energie te geven. Bij de grote, gekende mijlpalen in onze levens, zoals een huwelijk of een geboorte, is dat vanzelfsprekender dan bij de erg persoonlijke momenten die ook aandacht verdienen. Ook deze momenten dragen transformatie in zich – meer nog – het zijn alle opeenvolgende stappen die ons uiteindelijk dichter bij onszelf en onze innerlijke kracht brengen.

Wat als je deze opeenvolgende stappen in je leven bewuster zou zetten?

Wat als je een stap extra kracht zou kunnen geven met een persoonlijk ritueel dat helemaal aansluit bij wie jij bent?

Wat als ik je vertel dat zo’n unieke momenten voor jezelf echt verschil kunnen maken voor je fysieke en mentale welzijn?

Na een uitgebreid gesprek ontwerp ik voor jou een persoonlijk ritueel. Je krijgt een gepersonaliseerd boekje met het ritueel en extra uitleg en … een roller (10 ml) met essentiële oliën die bij jouw ritueel horen. De essentiële oliën zullen je op energetisch niveau ondersteunen in jouw groeiproces.

Magic Journeys (voorjaar 2022)

Vorig jaar richtten Angélique Windey van Praktijk AW en ik Magic Moments op. We organiseren vier keer per jaar een bijzondere vrouwencirkel/workshop. Tijdens deze namiddagen bundelen we onze krachten en creëeren we een uniek moment om dichter bij jezelf te komen, bij je ware essentie.

Binnen enkele maanden starten we ook met individuele sessies: Magic Journeys. Je kan bij ons beiden terecht – het is aan jou om aan te voelen wie van ons op dat moment in jouw groeiproces het meeste kan betekenen.

We werken beiden met essentiële oliën, meditatie/visualisatie en Reiki. Maar verder zijn we heel verschillend en kunnen we jou ontzettend veel tools aanbieden waar je zelf mee aan de slag kan.

Binnenkort hebben we onze eigen website, tot dan kan je terecht op onze Facebookpagina.

 

Heb je vragen na het lezen van deze blog? Stuur me een berichtje, ik zal er met veel plezier naar kijken.

Liefs,

Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuw in de webshop: essentiële olie Frankincense
Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Door op OK te klikken ga je akkoord met de Privacyverklaring & Voorwaarden.